Glutenfritt knäckebröd

 
Då var det dags med ett glutenfritt recept igen, denna gången på knäckebröd och återigen är dessa glutenfria bröd från nytt bröd. Dessa blir knapriga och sköra, man måste vara försiktig när man ska ta på smör.
 
 
Ingredienser till 2 stora bröd:
 
200 g vatten
35 g solrosfrön
30 g chiafrön
10 g svarta psylliumfrön
40 g mandelmjöl
7 g jäst
½ tsk salt
12 g fiberhusk
 
Beskrivning:
 
1. Blanda ihop alla ingredienser till en slät deg men hjälp av en visp.
2. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i cirka 2 timmar.
3. Dela degen i 2 delar.
4. Kavla ut degen tunt på bakplåtspapper. (Jag hade ett bakplåtspapper ovanpå eftersom degen då inte fastnar i kavlen).
5. Grädda i ugnen på 175 grader i 35-40 minuter, låt sedan knäckebrödet torka på eftervärme med ugnsluckan på glänt.