Valnötsbröd

 
Det är något lurt med vår ugn, bröden får stå inne ganska länge för att det ska bli helt klart. Mycket längre än normalt. Men klart blir det och man ska ju inte stressa.
 
 
Tänk er hela valnötter, vilket bra motstånd det blir i brödskivan.
 
 
Till ett bröd behövs följande:
 
4 dl krossat linfrö
2 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
1½ tsk salt
0,5 msk brödkryddor
4 dl valnötter
2 dl kokosmjölk
6 ägg
2 dl vatten

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Klä en brödform med bakplåtspapper.
  3. Kör linfrö i en matberedare, till ett fint mjöl.
  4. Blanda linfrömjölet med fiberhusk, salt, bakpulver, brödkryddor och valnötter i en bunke.
  5. Vispa ihop ägg, kokosmjölk och vatten i en annan bunke, och rör sedan ner blandningen i de torra ingredienserna tills det blir en slät smet.
  6. Häll smeten i formen. Skaka gärna formen lite så att det inte blir några luftfickor i botten.
  7. Baka i nedre delen av ugnen i 80 minuter (eller lite längre om ni har en ugn som min).
  8. Stjälp sedan upp brödet ur formen och låt det svalna invirat i en handduk så blir ytan torr och fin.
 
 
Källa: http://undervarttak.blogspot.se/