Älgentrecote med chèvregratäng med rödvinssås
I tisdags, en helt vanlig tisdag så kände jag för att lyxa till det rejält. Jag hade älgentrecote i frysen så bestämde mig att tillaga denna. Tillsammans med älgentrecoten blev det en chèvregratäng som var så god och till denna rödvinssås.
Det kändes som en riktigt helgmiddag, men jag tycker att man kan lyxa till det vilken dag som helst. Det blev även dessert lite senare på kvällen.
På jobbet undrade de vad vi firade när jag berättade vad vi ätit, mitt svar var "att vi är lyckliga". Så varje dag är att fira.

Jag började med att marinera älgentrecoten med rapsolja och franska örter, lite salt och peppar. Den fick ligga och dra sig i cirka 30 minuter. Sedan stekte jag upp den lätt och in med den i ugnen på 200 grader, jag använder stektermometer för att köttet ska bli perfekt. Har en där man kan välja hur köttet ska vara och det blir alltid lika bra. Har ni ingen stektermometer så måste ni införskaffa er det.

Chèvregratängen var något utöver det vanliga, enkel att göra och riktigt god.
Ingredienser till 4 personer:
1000 g rättika
4 dl grädde
100 g philadelphiaost
250 g chévreost
salt och peppar
Beskrivning:
1. Skala och skiva rättikan i tunna skivor och låt den koka upp i grädden i cirka 10 minuter.
2. Salta och peppra lite och lägg sedan i en form och klicka på philadelphiaosten och strö över chèvreosten.
3. Sätt in gratängen i ugnen på 200 grader i cirka 30-40 minuter. Känn med en sticka när när den är mjuk och klar.
Jag använde Jensens böfhus rödvinssås men man kan självklart göra en egen om man vill det!
Till maten serverades en god sallad, tycker att sallad blir extra gott till en god middag!

Receptet på chèvregratängen kommer från 56kilo.