Köttfärspaj

Köttfärspaj, precis som det låter, köttfärs med paj. Har endast en stor form så det blev lite för lite deg men till en normalstor form blir det perfekt.


Pajdeg:

1,5 dl fullkornsdinkelmjöl
0,5 dl sojamjöl
100 g rumsvarmt smör

Fyllning:

500 g färs
1 gul lök
1 vitlök
1 gul paprika
0,5 dl tomatpuré
1 msk torkad timjan
2 dl riven ost
Salt och peppar

Beskrivning:

1. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form. Nagga botten och ställ in i ugnen på 200 g i 10 minuter.

2. Hacka lök, vitlök och paprika och bryn tillsammans med färsen i smör. Ta från plattan och tillsätt sedan övriga ingredienser och rör om.

3. Lägg fyllningen i pajskalet och toppa med lite ost. Grädda 20 minuter på 200 grader i ugnen.

Chokladbollar med pepparkakssmak


Dessa godingar, helt fantastiska och med smak av pepparkaka. Perfekt till helgens godheter eller som mellanmål.


2 dl havregryn
2 dl kokos
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl kokosolja
10 urkärnade färska dadlar (blötlägg en stund)
2 msk kaffe
2 msk kakao
0,5 dl honung
1 tsk chiafrön
1 msk kanel
1 msk pepparkakskrydda
1 nypa salt

Mixa alla ingredienser i en matberedare, rulla i kokos och ställ svalt.


Hemmagjorda bounty



Ingredienser:

150 gram rumsvarmt smör
3 msk sötströ och 0,5 krm stevia
150 gram kokosflingor
0,5 tsk vaniljpulver
1 äggula
100 gram sockerfri eller mörk choklad minst 70%

Beskrivning: 

1. Blanda smöret med sötning, vaniljpulver, äggulan och kokosflingorna. Arbeta samman och låt stå svalt i en timme.
2. Forma degen till kulor och ställ kallt en timme till.
3. Smält chokladen över vattenbad och rulla bountysarna i chokladen.
4. Lägg dem på ett bakplåtspapper och ställ kallt minst 1 timme. Förvara sedan i en burk med lock på ett svalt ställe.

Jag använde sockerfri mjölkchoklad och mörk choklad 70%.

Receptet kommer från mariannelchf.
Visa fler inlägg