Grova glutenfria frallor
Efter att boken nytt bröd kom ut har jag fått dille på att testa baka glutenfritt. Här kommer ett recept på grova frallor, de är enkla att göra och blir riktigt goda.
Det negativa med dessa glutenbröd är att de har jästid på cirka 2 timmar så det är inget man kan komma på att göra till frukost samma dag man ska baka dem, om man inte går upp innan tuppen såklart.
En viktig sak är att ha en köksvåg så man snabbt kan mäta upp alla ingredienser, min köksvåg använder jag väldigt ofta och är en bra investering (eller jag fick den faktiskt i julklapp!).
Ingredienser till 10 frallor
500 gmjölk
20 g jäst
25 g rapsolja
50 g mörk sirap
25 g fibrex
10 g hela svarta psylliumfrön
100 g havregryn
70 g bovetemjöl
25 g sojamjölk
1 krm brödkryddor
1 tsk salt
20 g psylliumfröskal
Beskrivning
1.Blanda alla ingredienser till en slät deg genom att använda en visp.
2. Låt degen jäsa i en bunke täckt med plast i cirka 2 timmar.
3. Olja in händer och en slev och gör 10 frallor av degen.
4. Lägg frallorna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5. Låt jäsa i cirka 40 minuter.
6. Grädda i 225 grader i 20-25 minuter.
Mums, det där såg riktigt gott ut! : )Ha en underbar dag! :)