Källarfranska

Idag gjorde jag supergoda källarfranska. De blev verkligen supergoda. 


Grundreceptet är från boken nytt bröd och är glutenfria men eftersom jag inte hade tillräckligt med bovetemjöl tillsatte jag sojamjöl. Funka perfekt! 


Ingredienser:

500 g vatten
10 g honung
20 g jäst
50 g majsmjöl
100 g rismjöl
94 g bovetemjöl
56 g sojamjöl
1 tsk salt
10 g pofiber
10 g fiberhusk

Beskrivning:

1. Blanda alla ingredienser med en visp. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i 1,5 timme.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Mjöla underlaget och smörj in händerna med rapsolja. Dra ut degen så den är cirka 20 x 40 cm. Vik den dubbel på längden och dela i 8 bitar. 
3. Lägg bröden på en plåt klädd med bakplåtspapper och strö över lite mjöl.
4. Grädda bröden i 20 minuter och låt svalna helt innan du äter dem.
#1 - - Jen:

Hjälp va gott det ser ut (soch säkert var!) =)

#2 - - Julia:

åh va goda de såg ut :)