Lussebullar med dadelsirap

Minns ni dadelsirapen jag gjorde för ett tag sen? Den hade smak av kanel och är perfekt att tillsätta till olika måltider. Jag hittade ett recept hos Fanny som lät otroligt gott och var tvungen att testa.
 

Ni ser hur goda de ser ut, de smakar lika goda.
 
 
Saffransdeg:
 
1 ägg
4 äggvitor
2 msk socker/sötströ
1 dl kvarg
1.5 dl mandelmjöl
0,5 dl + 1,5 msk kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 msk pofiber
1.5 tsk bakpulver 
1 paket saffran
3 msk äppelmos
 
Mandelfyllning:
 
Blanda lika delar dadelsirap och mandelmjöl (jag tog 1 dl + 1 dl)
 
1 uppvispad äggvita
Hackad mandel att strö över
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg ock socker, tillsätt sedan ner kvarg och äppelmos.
3. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och häll ner i smeten. Blanda väl ock låt degen stå och vila när du gör fyllningen.
4. Rör ihop fyllningen (dadelsirap och mandelmjöl)
 
Degen är ganska lös men går att hantera. Ta upp en lagom stor bit, rulla och platta till. Dutta sedan på fyllningen och rulla ihop till en bulle. Gör sedan detta så det blir cirka 12 bullar.
 
Lägg bullarna i formar, pensla på äggvita och strö på hackad mandel. 
 
Grädda cirka 15 minuter i ugnen.

 

#1 - - Madeleine:

fy va gott

Svar: Jättegott :) fick lägg dem i frysen annars hade jag ätit upp alla!
Suzette - Ecolivia Nilsson

#2 - - Sofie:

amen guu va gott!

Svar: Ja, testa gärna! :)
Suzette - Ecolivia Nilsson

#3 - - Marias Bakglädje:

Vad härligt att se att det är fler som redan börjat med julbakandet :) Vad gott det låter med daddelfyllningen, kanske man skulle provat! :)