Pepparkaksgranola

Granola är något som blivit väldigt populärt, finns mängder av sorter att köpa och det är många som gör sin egen. Detta är andra gången jag testar på att göra granola.
 
Tänk på att röra runt bland granolan ofta, vi har en ugn som gör att granolan bräns väldigt snabbt, så även om jag rör runt väldigt ofta så helt plötsligt är det nästan försent. Men det blev bra ändå!
 
 
Ingredienser:
 
3½ dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl sötmandel
½ dl psylliumfrön
1 msk smör
1 msk flytande honung
2 msk vatten
1 msk pepparkakskrydda
 
Beskrivning:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka mandeln och blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
3. Smält smöret och blanda det med honung, vatten och pepparkakskryddan.
4. Slå blandningen över de torra ingredienserna och rör om ordentligen.
5. Bred ut muslin på en plåt och rosta i ugnen i cirka 15 minuter.
6. Tänk på att hålla koll och röra om då och då.
 
Färdig att serveras!