Äppelkaka med saffran

Nu var det dags att använda upp äpplena innan de legat och blivit för mjuka. Efter många om och men hittade jag till sist lite inspiration från Marja, bytte ut och tillsatte några få ingredienser och vips så var kakan klar.
 

Ett bakverk med saffran kan aldrig bli fel, äpple och saffran får mig att tänka på jul och denna kaka är svår att hålla fingrarna borta ifrån.
 

Ingredienser
 
1 litet äpple
Kanel
1 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1,5 msk riven kokos
2 krm bakpulver
0,5 krm saffran
2/3 msk sötströ
1 ägg
1 msk grädde
 
Beskrivning 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med avtagbara kanter, jag använde en liten form 12 cm. 
Skala och skiva äpplet tunt och blanda med kanel. Lägg i formen.
Blanda övriga ingredienser i en bunke och lägg ovanpå äpplena.
 
In i ugnen 10-15 minuter (min stod inne 11 minuter och blev perfekt). 
 
Ät som den är eller servera med vaniljkesella eller vaniljsås.