Dadelsirap

Första tanken när jag hörde dadelsirap var inte bra, det kan inte vara gott var min tanke. Jag har läst på lite olika bloggar att de använder dadelsirap i bakverk. Jag hittade ett recept från elegantly vegan och var tvungen att testa om detta verkligen kunde vara något bra. Har nu bestämt mig att inte dömma innan jag testat för detta var så gott. En liten smak av jul också eftersom där är kanel i.


 
Är tvungen att dela med mig att receptet. Använd dadelsirapen på yoghurten, gröten, chiapuddningen eller i bakverk. Ska testa baka ett recept med sirapen nu i veckan.
 
 
4 personer
 
Ingredienser:
 
16 st färska dadlar
1 tsk citronjuice, färsk
1 msk kanel
vatten
 
Beskrivning:
 
1. Kärna ur dadlarna och lägg de i en bunke som du sedan kan använda en stavmixer i.
 
2. Häll på kallt vatten så att det precis täckerna dadlarna. Låt stå i kylen över natten.
 
3. Ta ut dadlarna ur kylskåpet, tillsätt kanel och citronjuice i vattnet. Mixa med stavmixer tills du får en fin och jämn lättflytande blandning.
 
4. Förvara i en glasburk med tätslutande lock och låt stå kallt i kylskåpet, håller i cirka 5 dagar.
 
#1 - - Jonas:

Ärligt talat så tyckte inte jag heller att det lät så där värst gott. Men jag är inte den som dissar något, innan jag prövat först =)

Svar: Låter bra, testa gärna! 😊
Suzette - Ecolivia Nilsson