Vad är bra med banan?Banan är den mest kolhydratrika frukten och är därför bra att ta i samband med fysisk träning för att snabbt ge extra energi, innan, under eller efter träningen. Banan innehåller den naturliga sockerämnena glukos, fruktos och sackaros.

Banan är bra mot högt blodtryck då den innehåller mycketkalium och magnesium. Kaliumet kan vara bra för att motverka stress, och magnesiumet mot huvudvärk. Banan innehåller pektin som är blodsockersänkande, är bra mot PMS, sänker det onda LDL-kolesterolet, renar även kroppen från toxiner, samt motverkar baksmälla.

Banan har visat sig bra vi mag- och tarmsår. Bra mot magcancer.

Banan innehåller aminosyran tryptofan som behövs för hormonet serotonin, vilket är bra för att motverka bl.a depressioner.


Glöm inte bort att alltid välja ekologisk banan!

#1 - - Jennie:

Äter du själv mycket bananer?
Jag gjorde det för många år sen direkt efter träningen, när jag tränade på elitnivå. sen åt jag inte på några år och gillar inte så mkt att äta banan bara som den är. Däremot e det gott i smoothies, i banankaka tkr jag o har precis börjat våga äta banan igen lite smått sen jag började jobba på Blueberry Lifestyle hehe. Och där använder vi ENDAST Krav bananer som jag får ta därifrån om jag vill! =)