Kokostoppar


Nu är det fredag, och självklart ska man ha något till eftermiddagskaffet. Idag står kokostoppar på menyn. De smakar såklart kokos och gillar du kokos kommer detta bli en favorit.
 

Få ingredienser och det går snabbt att slänga ihop och få dessa små godingar klara.

 
3 äggvitor
En nypa havssalt
0,25-0,5 dl honung (om du kör strikt lchf, testa ta i lite sötströ istället)
Kokos (cirka 2-3 dl, ta i lite och rör runt. Smeten ska vara ganska fast)
En nypa vaniljpulver
 
1. Vispa äggvitorna och saltet till hårt skum.
2. Blanda ner övriga ingredienser och rör runt väl.
3. Forma som små toppar på bakplåtspappersklädd plåt.
4. Grädda i ugnen på 180 grader, 10-15 minuter. Tills topparna fått lite färg.
 
På några av mina kokostoppar valde jag att doppa botten i mörk choklad medan resten är neutrala. Om du vill doppa de i choklad, smält chokladen och doppa kokostopparna när de svalnat, låt chokladen stelna (In med den i kylen om du inte orkar vänta).