Morotsbröd

Ett morotsbröd i långpanna innebär att det blir små rutor, små bullrutor. Perfekt och enkelt. Detta brödet luktar väldigt mycket brödkryddor men man känner inte smaken så mycket, och det gillar jag.
 
 
 
Av detta bröd blir där cirka 12 rutor
 
4 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
5 msk fiberhusk
½ dl krossat linfrö
1 tsk bikarbonat
1 tsk havssalt
2 tsk brödkrydda
2 dl finriven morot
 
6 ägg
2 dl vatten
 
Lite olivolja eller kokosolja att smörja formen med
(Välj en form som är cirka 20 x 30 cm)
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och riv morötterna fint.
3. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
4. Vispa samman äggen och vattnet i en annan bunke.
5. Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och rör om till en deg.
6. Krama lätt ut vätskan ur morötterna och blanda ner dessa i degen.
 
7. Låt degen svälla i 5 minuter.
8. Smörj långpannan med lite olivolja eller kokosolja.
9. Klicka ner degen i formen och tryck ut degen med hjälp av händerna.
10. "Picka" brödet med en gaffel och grädda brödet i ca 20 minuter tills det fått fin färg och känns torr på provstickan.
11. Ta ut brödet och låt det svalna något. Skär brödet i rutor och servera.
 
 
Källa: http://undervarttak.blogspot.se/
#1 - - Elaine:

Mums. Måste testa =)
Följer ju dig på instagram och motiveras =)